Izbori, maj 2008.godine

svilajnac31-12-2008  Za 11.maj 2008.godine raspisani su parlamentarni i lokalni izbori. Predizborne aktivnosti su u toku i u Svilajncu. Stara poslovica kaže da na dva srbina idu tri stranke, što sada nije sasvim tačno. Za kandidaturu na lokalnim izborima svaka stranka treba da prikupi 30 potpisa po kandidatu za odbornika što kada se preračuna (30x48=1440) dovodi do teoretski mogućeg broja od maksimum desetak partija, učesnika na izborima. Kako će se situacija razvijati i ko sa kim i protiv koga vodi kampanju videćemo a kada se prebroje rezultati izbora moći ćemo i da zaključimo kuda se zaputila naša zemlja i naš grad, na zapad ili na istok, ili ćemo ostati da tapkamo u mestu i da kukamo nad svojom sudbinom. Na ovom mestu imate postavljeno virtuelno glasanje (kasnije će tu biti i pravi rezultati) pa posetioci sajta, kao i ranije, mogu da glasaju i pre izbora.

  Na izborima u Svilajncu ubedljivo je pobedila Demokratska stranka sa preko 44% na Parlamentarnim i skoro 39% na lokalnim izborima. Mandate u Opštinskoj skupštini Svilajnca podeliće 5 stranaka: DS 21, SRS 9, ZBOS 8, DSS 5, PZS 4 (SPS, LDP i Naša a svetska nisu prešli cenzus od 5%).

  Nova predsednica opštine Svilajnac je Gorica Dimčić - Tasić iz G17 plus, odlučili su na sednici SO Svilajnac odbornici koalicije DS i G17 plus i Pokreta za Svilajnac. Većinska odbornička grupa, koja ima 25 od ukupno 47 mandata, izabrala je za zamenika predsednice opštine Predrag Milanović iz DS-a. Sednicom je na početku presedavao, kao najstariji odbornik, dosadašnji predsednik opštine Dobrivoje Budimirović Bidža, ali je ubrzo napustio zasedanje.

Komentari  

0 #1 vacrrodfBuying An Essay 22-02-2018 15:39
excellent cover letter marketing
Citat