Kredit za energetsku efikasnost

06.mart 2015.godine

Kredit za energetsku efikasnost za poljoprivrednike, mala i mikro preduzeća

  Banca Intesa je klijentima iz segmenta registrovanih poljoprivredih gazdinstava, preduzetnicima i mikro preduzećima ponudila kredit za finansiranje unapređenja energetske efikasnosti razvijen u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW.

   Kredit za unapređenje energetske efikasnosti odobrava se u maksimalnom iznosu do 300.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa periodom otplate do 5 godina i uz fiksnu kamatnu stopu koja na godišnjem nivou iznosi od 5,9 do 6,9 odsto. Sredstva su na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednicima, preduzetnicima i mikro preduzećima, bez obzira da li su klijenti Banke ili ne, a kredit se može upotrebiti za zamenu postojeće poljoprivredne mehanizacije, ulaganje u grejne sisteme i poboljšanje izolacije objekata.

  Ovaj kreditni proizvod je poslednji u nizu koji je Banca Intesa ponudila klijentima u okviru KfW kreditne linije u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenje poboljšanju energetske efikasnosti u Srbiji.

  U saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama Banca Intesa je stanovništvu, privredi i javnom sektoru do sada plasirala kredite u ukupnoj vrednosti od 28,12 miliona evra za poboljšanje stepena energetske efikasnosti stambenih, poslovnih objekata, proizvodnih procesa ili javnih prostora.

Više detalja u saopštenju za javnost u prilogu

Dodaj komentar

Komentare bez provere "ljudskosti" mogu upisivati samo registrovani posetioci. Neregistrovani posetioci moraju da potvrde 5 znakova pre slanja komentara.

Sigurnosni kod
Osveži