Vesti

Vesti B92

B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije; vesti za
 • Kovčeg s telom Ivanovića na Novom groblju u Beogradu

  Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je oko 18.15 sati iz Mitrovice na beogradsko Novo groblje, gde će sutra biti sahranjen u Aleji velikana. Posmrtni ostaci ubijenog lidera Građanske inicijative SDP će do sahrane, u četvrtak u 12.30, biti u kapeli na tom groblju, a do tada će svi koji žele moći da se oproste od Ivanovića, zapale sveće i izjave saučešće njegovoj porodici.
 • "Ubijali su ga 18 godina... Sada su ga konačno dotukli"

  Građani Kosovske Mitrovice oprostili su se od Ivanovića, a velikom većinom smatraju da Mitrovica mnogo toga duguje Ivanoviću i da više ništa neće biti isto. Kosovska Mitrovica stala je u 11 sati. Špaliri sa obe strane ulice, zatvorene prodavnice, nema saobraćaja, tišina, a pored više hiljada ljudi na ulicama čuli su se samo sveštenici.
 • Kuburović: Još nema odgovora Euleksa

  Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija od Euleksa nije dobila odgovor po zahtevu da Srbija učestvuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Upitana šta je razuman rok u kojem Srbija treba da dobije odgovor, Kuburović je rekla da "ne bi prejudicirala šta je razuman rok".
 • MSP Rusije: Ramine izjave sa nove sukobe na Balkanu

  Nedavne izjave albanskog premijera Edija Rame o Srbiji, u kontekstu Kosova i Makedonije, pune su nečega što bi moglo da izazove nove etničke sukobe na Balkanu. To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, koje je dodalo da su Ramine izjave pune nečega što ugrožava teritorijalni integritet više država u regionu.
 • Majke Srebrenice: Kitarovićeva ostala kraljica

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se u BiH sa predstavnicama Udruženja Majke Srebrenice. Predsednica tog udruženja Munira Subašić posle susreta je izjavila da je hrvatska predsednica ''ostala kraljica'' uprkos svemu.
 • Migranti u "antonovu" ukrajinskih oznaka, nema posade

  Policija je zaplenila avion "antonov" kojim je u Mađarsku prokrijumčareno 11 ilegalnih migranata. Migranti su pronađeni u dvorištu crkve i na autobuskoj stanici. Traga se za posadom aviona za koji se pretpostavlja da je doleteo iz Ukrajine ili Rumunije, piše RTS.
 • Kosovska Mitrovica ćutke odala počast Oliveru Ivanoviću

  Građani Kosovske Mitrovice oprostili su se od Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak ispred stranačkih prostorija. Povorka sa posmrtrnim ostacima Ivanovića, koja je krenula oko 11 sati od sedišta njegove stranke, stigla je do pumpe na izlazu iz Mitrovice, a građani su ostavljali cveće u vozilo u kojem se nalazi kovčeg.
 • "Balkan osetljivo područje, vidite šta se juče desilo"

  Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da sve zemlje Zapadnog Balkana pre ulaska u EU moraju da reše granične sporove. Junker i bugarski premijer Bojko Borisov predstavili su program bugarskog predsedavanje Unijom.