Vesti

Vesti B92

B92 - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije; vesti za
 • BiH: Alarmantno, pomera se brdo, meštani neće evakuaciju

  Zbog klizišta na području Petrinje i pomeranja brda geolozi su, nakon obilaska terena, preporučili meštanima da se evakuišu, prenela je RTRS. Geolozi su obišli klizište u Prnjavoru Čuntićom nedaleko od Petrinje i utvrdili da je stanje alarmantno, odnosno da se brdo pomerilo desetak centimetara.
 • "Prelazimo na gerilski rat, bićemo noćna mora za Tursku"

  Sirijsko-kurdski zvaničnik Otman Šeik Isa rekao je da je sukob sa Turskom u sirijskoj enklavi Afrin ušao u "novu fazu", odnosno da će preći na gerilski rat. Turska okupacija će se promeniti od direktne okupacije do gerilskog ratovanja sa "udri i beži" taktikama, dok Afrin ne bude oslobođen, poručio je Isa.
 • "Bojkotujte izbore, autobusi dovoze birače zbog Putina"

  Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pozvao je Ruse da bojkotuju predsedničke izbore putem Jutjuba. Oglasio se i njegov pomoćnik Ivan Žganov, koji kaže da autobusi dovoze glasače na biračka mesta, kako očekivana pobeda aktuelnog predsednika Rusije Vladimira Putina ne bi bila "ukaljana" malom izlaznošću.
 • "Kimove rakete mogu da stignu i do Nemačke"

  Zamenik direktora nemačke BND Ole Dil kazao je pred tamošnjim poslanicima da su severnokorejske rakete sada u stanju da ponesu nuklearno naoružanje. On je istakao i da rakete mogu da stignu do Nemačke i centralne Evrope, objavio je list "Bild am zontag", prenosi Rojters.
 • Rusi glasali u Nišu: "Za nas je izborni dan praznik" FOTO

  Državljani Rusije koji žive u Srbiji južno od Beograda prvi put su mogli da i u Nišu glasaju na izborima predsednika Rusije. Ambasada Rusije je glasanje organizovala u prostorijama "Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika" "Naisus", te su neki Rusi i doputovali u Niš da bi glasali.
 • Kećijang ponovo izabran za premijera Kine

  Li Kećijang je ponovo izabran na mesto premijera Kine, na kome će služiti još jedan petogodišnji mandat. Nacionalni narodni kongres glasao je za ponovni izbor Lija sa 2.964 glasova, dok su samo dva glasa bila protiv te odluke, prenela je agencija AP.
 • Nevreme na zapadu Srbije – padalo drveće, poplave...

  Olujni vetar je prošle noći napravio mnogo štete u selima kod Ivanjice, rečeno je agenciji Beta u Gradskoj upravi. Vetar je lomio drveće, skidao crepove s krovova i kidao plastenike.
 • "Rusi su nagomilali zalihe 'novičoka', imamo dokaze..."

  Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je Rusija nagomilala zalihe smrtonosnog nervnog agensa "novičok". On je istakao da je ta hemikalija korišćena za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Engleskoj kao i da Rusi istražuju kako se takvo oružje može upotrebiti za ubistva.